Kiállítások

-
Mezők törlése

Hamarosan

Dátum: 2017. március. 31. - 2017. július. 02.
Helyszín: Várkert Bazár - Testőrpalota (Északi Palota), Budapest

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2017. március 31 – július 2. között rendezi meg Kondor Béla gyűjteményes kiállítását a Várkert Bazár Testőrpalotájában. 

Jelenlegi

Dátum: 2017. február. 20. - 2017. április. 30.
Helyszín: KOGART Ház, Budapest

A Kovács Gábor Gyűjtemény újrarendezett kiállítása ezúttal a kollekció 20. századi darabjaira fókuszálva mutatja be a modern magyar művészet kialakulását olyan kiemelkedő alkotókon keresztül, mint Rippl-Rónai József, Vaszary János vagy Bortnyik Sándor. A 19. század végétől a 2. világháborúig terjedő időszakban a magyar művészet szinte párhuzamosan fejlődött a nyugat-európai, különösen a francia és a német festészettel. A látogató így tanúja lehet a francia impresszionizmus térhódításának, majd a 20. század elejétől kibontakozó izmusok (fauvizmus, kubizmus, expresszionizmus, konstruktivizmus) hazai megjelenésének, és végül megfigyelheti az első világháború megrázkódtatásai után fellépő új európai irányzatok, például az art deco hatását Kádár Béla, vagy a klasszicizáló tendenciák jelentkezését Kontuly Béla művészetében. A kiállítás a korszak szimbolikus születését jelző nagybányai festőiskolától, a neósok posztimpresszionista kezdeményezésein át egészen az avantgarde irányzatokig mutatja be a Gyűjtemény súlypontjait.

Dátum: 2017. február. 20. - 2017. április. 30.
Helyszín: KOGART Ház, Budapest

Február 20-án nyílik kiállítás az elismert humanitárius fotós, Lisa Kristine munkáiból a KOGART Házban – a tárlat a modernkori rabszolgaság problémájával foglalkozik, és április végéig látható.

Dátum: 2016. november. 05. - 2017. április. 05.
Helyszín: KOGART Kiállítások Tihany, Tihany

Archívum

Dátum: 2016. december. 16. - 2017. március. 15.
Helyszín: Várkert Bazár - Testőrpalota (Északi Palota), Budapest

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum közös munkájának köszönhetően először láthatunk olyan kiállítást Magyarországon, amely a japán kultúra magyar művészetre gyakorolt hatását mutatja be a századforduló képzőművészeti anyagának segítségével. A kiállítás együttműködő partnerei a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és az Iparművészeti Múzeum.

Dátum: 2016. december. 09. - 2017. február. 19.
Helyszín: Várkert Bazár - Testőrpalota (Északi Palota), Budapest

A kínai színház alakjait megörökítő színes tusrajzok két hagyományos művészet metszéspontját jelentik: a festő kelti új életre a színpadi hősöket. A történelem és a legendárium szereplői egy-egy kiemelt, szimbolikussá tágított színpadi pillanatban láthatóak. Ám mindezek kortárs reflexiók: mai művészek keresnek új nézőpontot hagyomány és modernitás feszülésében, ami egyúttal a kínai kultúra legnehezebb, napjainkban ismét egyre többet vitatott kérdése. A kiállítás egy pillanatnyi betekintést enged ebbe a dinamikus, állandóan új válaszokat kereső diskurzusba.

Dátum: 2016. november. 27. - 2017. február. 12.
Helyszín: Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ, Hódmezővásárhely

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galériával közösen 2016. november 27 – 2017. február 12. között rendezi meg Kondor Béla gyűjteményes kiállítását Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban. 

Dátum: 2016. november. 27. - 2017. február. 19.
Helyszín: MODEM – Modern és Kortárs Művészeti Központ, Debrecen

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel együttműködésben nagyszabású kiállítás-sorozattal emlékezik a Reformáció 500. évfordulójára. A négy kiállítás olyan alkotásokat mutat be, amelyeket a Biblia ihletett, és amelyek segítségével az élet sorsfordító kérdéseivel szembesülünk. A sorozat első állomásaként a 2016. november 27-én nyíló, a debreceni MODEM-ben megrendezésre kerülő kiállítás a teremtés, a szövetség, a kegyelem, a kísértés és az ígéret témáját járja körül Szalay Lajos grafikáin keresztül.

Dátum: 2016. november. 22. - 2017. március. 12.
Helyszín: Műcsarnok, Budapest