Oktatás

Dátum: 2016.09.26 - 2017.06.30.
Helyszín: Budapest

A 2016-2017-os tanévben ismét elindítjuk OKJ-s végzettséget adó festménybecsüs tanfolyamunkat. 

AZ AUGUSZTUS 31-ig jelentkezőket egy 30.000 Ft-os, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány által kiadott, a tanfolyamhoz is jól hasznosítható könyvcsomaggal ajándékozzuk meg!

Dátum: 2017.04.05 - 2017.04.12.
Helyszín:

Kaszás Gábor művészettörténész előadásai olyan témaköröket és művészeket érintenek, melyek, illetve akik a magyar művészettörténeti kánonból különböző – politikai, művészeti vagy esztétikai – okokból kimaradtak; a nagyobb művészettörténeti összefoglalókban, illetve a magyar múzeumok és gyűjtemények kiállítási stratégiájában alig szerepelnek, a műkereskedelemben viszont gyakran felbukkannak. Ez a kettősség ugyanakkor a tárgyalt művészek és életművek általános kereskedelmi megítélésére ma is óriási hatással van.

Dátum: 2017.01.16 - 2017.03.27.
Helyszín: Várkert Bazár, Testőrpalota

Kedves Barátaink,

Január 16-án, hétfőn új sorozatot indítunk, melynek keretében Fertőszögi Péter és dr. Zwickl András művészettörténészek tartanak előadásokat a magyar festészet történetéről.

A kurzus a magyar képzőművészet történetét mutatja be a középkortól az 1970-es évekig. (Az előadás-sorozat keretében) A hallgatók megismerkedhetnek a modern magyar művészet legfontosabb törekvéseivel, illetve meghatározó művészeivel és műveivel. Az egyes alkotásokon és alkotókon túl a művészeti intézményrendszer, többek között iskolák, művésztelepek, kiállítóhelyek és a műkritika is bemutatásra kerülnek. A kronologikus logikát követő előadások a művészettörténeti kutatások és a múzeumi kiállítások legfrissebb eredményeire építve az egyes stílusirányzatokat és életműveket a nemzetközi művészet tükrében tárgyalják.